Even kennismaken...

Ik ben geboren in 1952 in Heerenveen. Na mijn studie werkte ik onder meer als opbouwwerker, hoofd opleidingen van het Centrum Vakopleiding en als beleidsadviseur participatie bij de gemeente Lelystad. Nadat ik in 2002 werd getroffen door een hartinfarct, maakte ik enkele jaren later een muzikale pelgrimstocht door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Sommige dingen moet je niet blijven uitstellen, want op een dag is het misschien te laat. Maar wat bedoeld was als een eenmalige onderneming, groeide uit tot een verslaving en ik keerde vele malen terug. Zoals Barbara Pope, eigenaresse van het White Front Café in Rosedale Mississippi, al tegen mij zei: you can leave the South, but it will never leave you.
De rode draad in mijn boeken is de muziek die zijn oorsprong vindt in het diepe zuiden van de VS: rock, blues, gospel, country en aanverwante stijlen. Maar mijn interesse gaat verder dan alleen de muziek. Je treft daarom in mijn boeken ook altijd verhalen over maatschappij, geschiedenis en cultuur van die zuidelijke samenleving. En ook in die verhalen klinkt meestal wel de muziek van het diepe zuiden door.
Ik schreef eerder onder meer het boek 'Reizen door het land van de blues'. De recensie van dat boek in het Belgische tijdschrift Back To The Roots begon zo: 'Dit is naar onze smaak het beste Nederlandstalige boek over blues dat we ooit hebben gelezen'.
Vijftig jaar nadat ik samen met mijn geliefde Friesland achter me liet, keerden wij terug naar Heerenveen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Even kennismaken...

24 Verhalen

Storyteller

Even kennismaken...

Een parel!